Akceptácia (Slovenská republika 2015)

akceptacia 290 minút.
Scenár a réžia: Jaroslav Matoušek. Kamera: Jaroslav Matoušek, Erik Rabatin, Igor Michlík, Aleš Hrebík. Strih: Jaroslav Matoušek, Alois Ditrich. Hudba: Tereza Novotná, Michal Sťahel, Tomáš Blážo, Komorní sólisti Košice, Astarot, Pyrimor. Účinkujú: Michal Malák, Miroslav Leitner, Zosia Bachleda, Tomáš Petrík, Vladimír Hubač, Igor Timko a ďalší.
Slovenská premiéra 3. apríla 2016
Pred 26 rokmi tatranská legenda Vlado Tatarka absolvoval okružný prechod Vysokých Tatier na lyžiach od východu na západ južnými dolinami a späť na východ severnými dolinami, vrátane poľskej časti. Stalo sa tak v priaznivom počasí a za dobrých snehových podmienok. Čistý čas prechodu: 24 hodín aj 20 minút Nastúpal a zostúpil 5 661 metrov. Až do roku 2012 nedokázal tento výkon nikto zopakovať. Napokon sa dvojica Mišo Malák (slovenský reprezentant v behu na lyžiach – účastník Majstrovstiev sveta a ZOH Torino 2006 a Vancouver 2010) a Miro Leitner (slovenský reprezentant v skialpinizme, medailista z Majstrovstiev sveta a Európy) rozhodla vyraziť v Tatarkových stopách, podarilo sa im jeho výkon napodobniť a absolvovať celý okruh. Dlhometrážny dokumentárny film zachytáva ich výkon. Autenticky, drsne a zároveň aj vtipne formulujú svoje momentálne situácie a rozpoloženie, pričom nie je núdza ani o dobrodružné a nebezpečné momenty.
Foto: JM film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.