A je tu zas (Nemecko 2015)

a je tu zasEr ist wieder da
116 minút.
Scenár: David Wnendt, Johannes Boss, Timur Vermes, Minna Fischgartl . Réžia: David Wnendt. Kamera: Hanno Lentz. Strih: Andreas Wodraschke. Hudba: Enis Rotthoff. Účinkujú: Oliver Masucci, Fabian Busch, Christoph Maria Herbst, Katja Riemann, Franziska Wulf, Lars Rudolph, Michael Kessler, Dagi Bee, Roberto Blanco, Piet Fuchs, Stephan Grossmann, Marie Gruber, Klaas Heufer-Umlauf, Paul Maaß, Marian Meder, Torge Oelrich, Michael Ostrowski, Frank Plasberg, Nina Proll, Gudrun Ritter, Micaela Schäfer, Jörg Thadeusz, Thomas Thieme, Leon Ullrich, Joko Winterscheidt, Christoph Zrenner, Tobias Lauterberg a ďalší.
Slovenská premiéra 31. marca 2016
Knižný debut nemeckého spisovateľa Timura Vermesa, satirický román Er ist wieder da sa stal senzáciou nielen na domácom nemeckom knižnom trhu. Adolf Hitler, ktorý sa nevedno ako z jari roku 1945 ocitne v našej súčasnosti, živý a zdravý, len páchnuci benzínom a s boľavou hlavou, sa opäť začne drať k moci. Lenže tentoraz prostredníctvom televízie a internetu, ako komik a celebrita. Jeho „národnosocialistický“ pohľad na dnešok, úplatných politikov, mocným poklonkujúce a masám sa podkladajúce médiá, bezohľadných podnikateľov, vratkú Európsku úniu, rozpínavé Rusko a zmätené Spojené štáty je nielen vtipný a zábavný, ale výstižný a v mnohom pravdivý. Nesprávne ba obludné sú dôsledky, ku ktorým sa od svojich poznatkov a názorov uberá. Režisér David Wnendt (Bojovníčky, Vlhké miesta) knihu adaptoval do filmovej podoby za necelé tri milióny eur adekvátnym spôsobom, teda aj s množstvom improvizácie, záberov skrytou kamerou a s bezprostrednými reakciami často nič netušiacich ľudí, ale inšpiroval sa aj propagandistickými snímkami Leni Riefenstahlovej.
Foto: CinemaArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.