Lekcia (Bulharsko-Grécko 2014)

urokUrok / Урок
111 minút.
Scenár a réžia: Kristina Grozevová, Petar Valčanov. Kamera: Krum Rodriguez. Strih: Petar Valchanov. Hudba: . Účinkujú: Margita Goševová, Ivan Barnev, Ivan Savov, Stefan Denoľubov, Ivanka Bratojevová, Poli Angelovová, Kiril Bakalov, Michail Bojevski, Atanas Bratojev, Georgi Bratojev, Ana Bratojevová, Nadežda Bratojevová, Boris Dojčinov a ďalší.
Slovenská premiéra 31. marca 2016
Guerillovým spôsobom s minimálnym rozpočtom a bez patričného finančného krytia nakrútili debutujúci manželia Kristina Grozevová a Petar Valčanov surovú realistickú sociálnu drámu zo súčasného Bulharska podľa skutočných udalostí. Učiteľka zo základnej školy na okraji mesta Blagojevgrad sa v úsilí predísť exekúcii ocitne v pazúroch úžerníkov a keď hrozí, že vykúpiť sa bude môcť iba prostitúciou, zvolí nečakané radikálne riešenie. Život jej uštedrí lekciu o šokujúcich temných miestach v našom vnútre, ale postaví je aj pred otázku, či má morálne právo naďalej vychovávať budúce generácie. Snímku, výstižne mapujúcu našu postkomunistickú súčasnosť, venčia ocenenia z festivalov v Angers, Varne, Göteborgu, San Sebastiáne, Sofii, Solúni, Tokiu i Varšave.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.