Marguerite (Francúzsko-Česká republika-Belgicko 2015)

Marguerite web127 minút.
Scenár: Xavier Giannoli, Marcia Romano. Réžia: Xavier Giannoli. Kamera: Glynn Speeckaert. Strih: Cyril Nakache. Hudba: Ronan Maillard. Účinkujú:  Catherine Frot, André Marcon, Christa Theret, Michel Fau, Sylvain Dieuaide, Denis Mpunga, Aubert Fenoy, Théo Cholbi, Vincent Schmitt, Boris Hybner, Lucie Maria Šťouračková, Petra Nesvačilová, Luboš Veselý, Jaroslav Šmíd, Iva Paulusová, Aneta Novotná a ďalší.
Slovenská premiéra 31. marca 2016
Aj českú kinematografiu vlani na festivale v Benátkach reprezentoval francúzsko-česko-belgický tragikomický film režiséra Xaviera Giannoliho (Žiadostivé telá, Diaľnica) o milovníčke opery zo začiatku minulého storočia Marguerite Dumontovej (Catherine Frot), ktorá žila v blude, že má spevácke nadanie. Nikto z jej okolia totiž nenašiel odvahu, aby jej povedal pravdu. Až sa bohatá Marguerite rozhodne vystúpiť v parížskej Opere. Film je voľne inšpirovaný skutočným príbehom Američanky Florence Foster Jenkinsovej. Dobová komediálna dráma vznikala  v českých lokáciách a s mnohými českými hercami vo vedľajších úlohách. Nakrúcalo sa aj v pražskom Divadle na Vinohradech. Po tom, ako snímka Marguerite u kritikov uspela – získala tri francúzske národné filmové ceny César (a na ďalších sedem ju nominovali) – zobudil sa aj Hollywood. Pripravuje vlastnú verziu s názvom Florence Foster Jenkins v réžii Stephena Frearsa a s Meryl Streep v hlavnej role.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.