Turné (Francúzsko 2010)

turne 01Tournée
111 minút.
Scenár: Mathieu Amalric, Raphaëlle Valbrune, Philippe Di Folco, Thomas Guillou, Marcelo Novais Teles. Réžia: Mathieu Amalric. Kamera: Christophe Beaucarne. Strih: Annette Dutertre. Hudba: rôzni autori. Účinkujú: Miranda Colclasure, Mathieu Amalric, Julie Ferrier, Dirty Martini, Damien Odoul, Antoine Gouy, Julie Atlas Muz, Suzanne Ramsey, Angela de Lorenzo, Pierre Grimblat, Ulysse Klotz, Aurélia Petit, Anne Benoît, André S. Labarthe, André S. Labarthe, Laurent Roth a ďalší.
Slovenská premiéra 31. marca 2016
Pred šiestimi rokmi režíroval populárny francúzsky herec Mathieu Amalric ako svoj šiesty film tragikomédiu o turné obstarožných vyslúžilých hviezd americkej burlesky po Francúzsku. Vädnúce krasotinky s nadváhou načisto pobláznil romantickými fantazmagóriami francúzsky producent Joachim (hrá ho režisér a spoluscenárista Amalric), keď hľadal prácu a šťastie v Spojených štátoch. Napriek tomu, že umelkyne čaká potĺkanie po lacných moteloch aj neustály nedostatok peňazí, neuberá im to nič z profesionalizmu a zápalu. Entuziasmus kyprých showgirls francúzske publikum očarí. Sen o vyvrcholení turné v Paríži však naráža na Joachimovu temnú minulosť. Film, ocenený v roku 2010 na festivale v Cannes za réžiu a nominovaný na sedem francúzskych filmových cien César, doputoval na Slovensko v rámci prehliadky Be2Can.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.