V pivnici (Rakúsko 2014)

v pivnici 005Im Keller
81 minút.
Scenár: Veronika Franz, Ulrich Seidl. Réžia: Ulrich Seidl. Kamera: Martin Gschlacht. Strih: Christoph Brunner. Účinkujú: Fritz Lang, Alfreda Klebinger, Manfred Ellinger, Inge Ellinger, Josef Ochs, Alessa Duchek, Gerald Duchek, Cora Kitty, Peter Vokurek, Walter Holzer a ďalší.
Slovenská premiéra 31. marca 2016
Rakúsky dokumentarista Ulrich Seidl získal renomé nekompromisným odhaľovaním nepríjemnej pravdy od najintímnejších zákutiach života súčasného Rakúska a Rakúšanov (Zvieracia láska, Zábava bez hraníc, Ježiš, ty vieš). Po sérii hraných filmov, ktorá vyvrcholia trilógiou Raj (Viera, Láska, Nádej) sa v roku 2014 vrátil naspäť k dokumentu, alebo možno presnejšie – k nehranej filmovej eseji. A čo iné si mohol po škandáloch Kampusch a Fritzl zvoliť za tému, ako rakúske pivnice? Bodrí, priateľskí a poriadkumilovní občania Rakúska vo svojich pivniciach odkladajú masky a oddávajú sa naplno svojim vášňam. V precízne komponovaných symetrických záberoch sa tak na filmovom plátne stretávajú lacné mužské vtipy a drahý nábytok, dychovka a operné árie, biče a bábiky, sexualita a sadizmus, nacistické relikvie a fitnes. Pivnica je pre Seidla oknom do duše a srdca súčasného Rakúska. Film je súčasťou prehliadky Be2Can
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.