Čarodejnica (USA 2015)

carodejnicaThe Witch
92 minút.
Scenár a réžia: Robert Eggers. Kamera: Jarin Blaschke. Strih: Louise Ford. Hudba: Mark Korven. Účinkujú: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw, Ellie Grainger, Lucas Dawson, Bathsheba Garnett, Sarah Stephens, Julian Richings, Wahab Chaudhry a ďalší.
Slovenská premiéra 24. marca 2016
Divadelný režisér z Brooklynu a autor filmových výprav Robert Eggers debutuje celovečerným hraným hororom. Ako velí tradícia – autorský film vznikol s nízkym rozpočtom (3,5 milióna dolárov). V roku 1630 sa farmár William (Ralph Ineson) usadí aj s rodinou v neobývanej americkej divočine neďaleko hustého temného lesa. Rad tajomných neblahých udalostí stupňuje atmosféru nedôvery a podozrievavosti, ktorá vyvrcholí obvinením najstaršej dcéry Tomassin (Anya Taylor-Joy) z čarodejníctva. Režiséra ocenili na viacerých festivaloch vrátane Sundance a snímka získala i niekoľko výročných cien ako najlepší horor i debut lanského roka.
Foto: CinemaArt SK
 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.