Červený kapitán (Česká republika-Slovenská republika-Poľsko 2016)

cerveny kapitanRudý kapitán
115 minút.
Scenár: Miro Šifra, Michal Kollár, Anna Fifíková. Réžia: Michal Kollár. Kamera: Kacper Fertacz. Strih: Lucie Haladová. Hudba: Petr Ostrouchov. Účinkujú: Maciej Stuhr, Oldřich Kaiser, Martin Finger, Michal Suchánek, Marián Geišberg, Zuzana Kronerová, Ladislav Chudík, Martin Pechlát, Ondřej Malý, Helena Krajčiová, Ivan Vodochodský, Jan Vlasák, Mário Kubec, Martin Sitta, Petra Navrátilová, Matyáš Svoboda a ďalší.
Slovenská premiéra 10. marca 2016
Fenomén slovenskej kriminálnej literatúry, skrývajúci sa už jedenásť rokov pod pseudonymom Dominik Dán, sa konečne dočkal prvého filmu. V zatiaľ 21 románoch spracoval novodobú históriu Slovenska po roku 1989 pohľadom skúseného kriminalistu, dobrého pozorovateľa so zmyslom pre detail a nadaného rozprávača, ktorý dokáže získať pozornosť a zručne stupňovať napätie. Úspech si získal aj Čechách a v Poľsku. A práve v česko-slovensko-poľskej koprodukcii vznikol film podľa šiesteho Dánovho románu Červený kapitán z roku 2007. Mladý detektív Krauz z oddelenia vrážd vyšetruje v roku 1992 prípad umučeného kostolníka. Nachádza súvislosti nielen s komunistickou Štátnou bezpečnosťou, ktorej niekdajší príslušníci sú stále aktívni, ale aj s arcibiskupom Jastrabom, ktorý - sko všetci dobre vieme - s ŠtB aktívne spolupracoval.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.