Kino Lumière premietne film o Ericovi Claptonovi

„Royal Albert Hall v Londýne má oválny tvar a kapacitu 8 000 divákov. Konajú sa v nej koncerty vážnej hudby, rockové koncerty, ale i bály, vystúpenia cirkusov, vedecké konferencie a športové stretnutia. Vystúpili v nej Bill EricCl resizeClinton i Dalajláma, Beatles, Pavarotti, Rachmaninov, Adele..., ale nikto v nej nevystupoval toľkokrát ako jeden z najlepších rockových gitaristov všetkých čias, Eric Clapton,“ hovorí Miro Ulman, dramaturg cyklu Music & Film v Kine Lumière. „Tento film vznikol v máji 2015 počas turné k jeho 70. narodeninám.“

 

Počas koncertu, ktorého záznam diváci uvidia na plátne, odznelo 17 piesní. Sú medzi nimi svetoznáme hity z Claptonovej sólovej kariéry, ako napríklad I Shot the Sheriff, Cocaine či Tears in Heaven, ale aj skladby z čias, keď pôsobil so skupinami Cream – Crossroads či Derek & The Dominos – svetoznáma Layla. Clapton v nich strieda rôzne polohy, od akustického setu až po impozantné finále. „Koncerty v Royal Albert Hall majú intímnu atmosféru. A je vidieť, že Clapton so svojou šesťčlennou kapelou si ju náramne užívali,“ hovorí Miro Ulman. Na koncertnom pódiu sa predstavili hráči na klávesové nástroje Chris Stainton a Paul Carrack, basgitarista Nathan East, bubeník Steve Gadd a sprievodné speváčky Michelle John a Sharon White. Clapton počas koncertu vzdal hold koreňom, z ktorých jeho hudba vychádza, a nechýbajú ani prekvapujúce momenty pre divákov. Hráč na klávesové nástroje Paul Carrack o koncerte povedal: „Eric v Royal Albert Hall nemyslel na to, že oslavuje sedemdesiatku. Bolo to naozaj len o hudbe. Mali sme pocit, ako keby sme hrali v malom klube. Najmä potom, ako sme predtým vystupovali vo veľkých sálach, ktoré neboli postavené na počúvanie hudby.“

 

EricClapton resizeExkluzívnou súčasťou filmu je deväť minút rozhovorov zo zákulisia, ktoré sa nenachádzajú na blu-ray a DVD nosičoch s filmom. O Claptonovi v nich hovoria viacerí spolupracovníci a osobnosti hudobného priemyslu. Napríklad britsko-americký televízny moderátor Paul Gambaccini, prezývaný „profesor popu“, autor pätnástich hudobných kníh, ďalej hudobní publicisti Hugh Fielder a Paul Sexton, ale aj Claptonovi spoluhráči. Režisérom filmu je Blue Leach, ktorý spolupracoval už s mnohými spevákmi a hudobnými kapelami, ako R.E.M., Linkin Park, Depeche Mode, The Prodigy, Beck, Paul Weller, Marilyn Manson, Manic Street Preachers, Pet Shop Boys a ďalšími. 

 

Vstupenky na aktuálnu marcovú projekciu filmu Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall – Slowhand at 70 si je možné zakúpiť za zvýhodnenú cenu 5,00 eur v predpredaji v Kine Lumière (denne medzi 17.30 a 20.30 hod.) a v sieti Ticketportal (https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22002), kde končí predpredaj 8. marca 2016 o 19.00 hod. Po tomto termíne si bude možné zakúpiť vstupenky už len v Kine Lumière za 6,00 eur.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.