Grimsby (Veľká Británia-USA 2016)

grimsbyThe Brothers Grimsby
82 minút.
Scenár: Sacha Baron Cohen, Phil Johnston, Peter Baynham. Réžia: Louis Leterrier. Kamera: Oliver Wood. Strih: Jonathan Amos, Evan Henke, James Thomas. Hudba: David Buckley, Erran Baron Cohen. Účinkujú: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson, Isla Fisher, Penélope Cruz, Ian McShane, Scott Adkins, Annabelle Wallis, Gabourey Sidibe, David Harewood, Sam Hazeldine, Johnny Vegas, Lex Shrapnel, Rory Keenan, Lee Nicholas Harris, Eileen Davies, Karol Steele, Bob Cryer, Jorge de Juan, Lasco Atkins a ďalší.
Slovenská premiéra 3. marca 2016
Tento týždeň sa k nám nevracajú len americkí bratia Coenovci, ale aj kazašský reportér Borat, biely londýnsky rapper Ali G, nemecký módny novinár Brüno alebo diktátor Aladeen – skrátka excentrický britský komik Sacha Baron Cohen. Jeho Carl 'Nobby' Butcher je typický futbalový fanúšik z anglického mesta Grimsby so všetkým, čo k tomu patrí, teda aj s pivným pupkom, silnými rečami, prázdnou hlavou, fúrou detí a sexy frajerkou (Rebel Wilsonová). Po mnohých rokoch sa mu podarí stretnúť s mladším bratom Sebastianom (Mark Strong), lenže netuší, že ten je najnebezpečnejším britským tajným agentom. Zato Sebastian sa dostane do situácie, v ktorej mu môže zachrániť krk len jeho hlúpy, popletený a nafúkaný brat. Francúzsky režisér akčných thrillerov Kuriér 1 a 2, Neuveriteľný Hulk, Súboj Titanov Louis Leterrier pre istotu nenakrúcal exteriéry mesta zo severovýchodu Anglicka v skutočnom Grimsby, ale v Essexe a v Juhoafrickej republike. Po Boratovi sa Kazachstan strápnil pokusmi protestovať proti domnelej dehonestácii. Lokálpatrioti z Grimsby sa nedali zahanbiť a na nový Cohenov film zareagovali vlastným oficiálnym filmovým dokumentom, v ktorom vyvracajú, že by ich domov bol zapadnutá diera plná nadutých trubirohov.
Foto: Itafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.