Suburra (Taliansko-Francúzsko 2015)

Suburra-2134 minút.
Scenár: Sandro Petraglia, Stefano Rulli, Giancarlo De Cataldo, Carlo Bonini. Réžia: Stefano Sollima. Kamera: Paolo Carnera. Strih: Patrizio Marone. Hudba: Pasquale Catalano. Účinkujú: Greta Scarano, Pierfrancesco Favino, Jean-Hugues Anglade, Elio Germano, Lidia Vitale, Giulia Gorietti, Alessandro Borghi, Claudio Amendola, Yulia Kolomiets, Svetlana Kevral, Adamo Dionisi, Paolo Maria Scalondro, Francesco Sechi  a ďalší.
Slovenská premiéra 3. marca 2016
Taliansky tvorca kriminálnych televíznych seriálov Stefano Sollima, ktorý sa preslávil seriálovou televíznou adaptáciou populárneho románu Roberta Saviana Gomorra (nepliesť si s rovnomenným filmom Mattea Garroneho podľa tej istej predlohy!), nakrútil drámu zo sveta súčasnej rímskej mafie. Novinári a spisovatelia Stefano Rulli a Sandro Petraglia nazvali svoj román z roku 2015 Suburra podľa rímskej štvrte, známej od antických čias ako centrum prostitúcie a organizovaného zločinu. Zápletka je nám dôverne známa: veľkolepé stavebné projekty a špinavé kšefty s tým spojené, cirkevné machinácie nevynímajúc. Lenže v Taliansku to otvorene volajú zločin a bojujú proti tomu, kým u nás to nazývame vládna politika a je nám to fuk. Na film Suburra má v roku 2017 nadviazať seriál internetového portálu Netflix.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.