Brooklyn (Írsko-Veľká Británia-Kanada 2015)

Brooklyn111 minút.
Námet: Colm Tóibín. Scenár: Nick Hornby. Réžia: John Crowley. Kamera: Yves Bélanger. Strih: Jake Roberts. Hudba: Michael Brook. Účinkujú: Saoirse Ronan, Hugh Gormley, Brid Brennan, Jim Broadbent, Maeve McGrath, Emma Lowe, Barbara Drennan, Gillian McCarthy, Fiona Glascot, Jane Brennan, Eileen O'Higgins, Peter Campion, Eva Birthistle a ďalší.
Slovenská premiéra 25. februára 2016
Podľa rovnomenného románu írskeho spisovateľa Colma Tóibína režíroval jeho krajan John Crowley (True Detective) romantickú historickú drámu o Eilis (Saoirse Ronanová), ktorá sa v polovici minulého storočia z írskeho zapadákova presťahovala do New Yorku. Jej smútok po domove zaženie až láska k talianskemu robotníkovi Tonymu (Emory Cohen). Keď sa však musí vrátiť domov, pripadá jej rodné mestečko Enniscorthy na juhovýchode Írska malé a zväzujúce. Opäť ju oslobodí láska. Napriek tomu sa nevyhne voľbe. Musí rozhodnúť kto je, kam patrí a čo od života chce. Po premiére vlani v januári na festivale Sundance si film vyslúžil ovácie, získal mnoho ocenení a televízia BBC sa rozhodla príbeh niektorých postáv rozvinúť samostatným televíznym filmom.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.