Saulov syn (Maďarsko 2015)

saulov synSaul Fia
107 minút.
Scenár: László Nemes, Clara Royer. Réžia: László Nemes. Kamera: Mátyás Erdély. Strih: Matthieu Taponier. Hudba: László Melis. Účinkujú: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Jerzy Walczak, Gergö Farkas, Balázs Farkas, Sándor Zsótér, Marcin Czarnik, Levente Orbán, Kamil Dobrowolski, Uwe Lauer a ďalší.
Slovenská premiéra 18. februára 2016
Grand Prix a tri ďalšie ceny festivalu v Cannes i Zlatý glóbus v kategórii zahraničných filmov získala maďarská dráma, nominovaná aj na Oscara. Celovečerný hraný debut v Paríži žijúceho scenáristu a režiséra László Nemesa (nar. 1977) sa odohráva v roku 1944 v koncentračnom tábore Osvienčim. Väzeň Saul Ausländer (hrá ho maďarský básnik Géza Röhrig, žijúci v New Yorku) je členom komanda, ktoré likviduje telesné ostatky väzňov, popravených v plynových komorách. Keď na hromadách mŕtvol nájde telo svojho syna, ubitý otupený Saul sa rozhodne stoj čo stoj vystrojiť mu pravý židovský pohreb. Bez ohľadu na nebezpečenstvo, všadeprítomné utrpenie a plánovanú vzburu začne vo vyhladzovacom tábore hľadať rabína.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.