Deadpool (USA-Kanada 2016)

deadpool108 minút.
Scenár: Rob Liefeld, Fabian Nicieza, Rhett Reese, Paul Wernick. Réžia: Tim Miller. Kamera: Ken Seng. Strih: Julian Clarke. Hudba: Junkie XL. Účinkujú: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams, Jed Rees, Karan Soni, Ben Wilkinson, Stan Lee, Chad Riley, Paul Lazenby a ďalší.
Slovenská premiéra 11. februára 2016
Komiksové vydavateľstvo Marvel sa rozhodlo oblažiť svet trošku iným superhrdinom. Predtým, ako sa stal Deadpoolom, bol Wade Wilson (Ryan Reynolds) členom špeciálnych jednotiek. Keď mu lekári diagnostikovali pokročilé štádium rakoviny, podrobil sa experimentálnej liečbe v rámci programu Weapon X, známeho a populárneho predovšetkým medzi x-menovskými mutantmi. Vďaka tomu sa zbavil rakoviny a získal schopnosť rýchleho uzdravovania. Oproti Wolverinovi však z experimentu vyšiel trvale znetvorený. Aj preto prijal maskované alter ego s menom Deadpool.  Jeho ďalšími superschopnosťami sú utáranosť vyznačujúca sa čiernym humorom, cynizmus a pporušovanie všetkých superhrdinských pravidiel. Film je režijným debutom amerického animátora a tvorcu efektov Tima Millera, ktorý sa podieľal aj na vzniku kultovej komiksovej snímky Scott Pilgrim proti celému svetu.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.