Druhá šanca (Dánsko-Švédsko 2014)

druha sanca 005En chance til
102 minút.
Scenár: Anders Thomas Jensen. Réžia: Susanne Bier. Kamera: Michael Snyman. Strih: Pernille Bech Christensen. Hudba: Johan Söderqvist. Účinkujú:  Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Thomas Bo Larsen, Maria Bonnevie, Roland Møller, Peter Haber, Ewa Fröling, Molly Blixt Egelind, May Andersen, Ole Dupont, Charlotte Fich, Bodil Jørgensen a ďalší.
Slovenská premiéra 4. februára 2016
Scenárista Anders Thomas Jensen (O kuratách a ľuďoch, Svadba medzi citrónmi, Adamove jablká) a režisérka Susanne Bier (Lepší svet, Svadba medzi citrónmi) v rámci druhého ročníka prehliadky Scandi ponúkajú nefalšovaný škandinávsky kriminálny thriller. Psychologizujúci, pochmúrny, s množstvom symbolov a metafor. Muži zákona Andreas (Nikolaj Coster-Waldau čiže Jaime Lannister z Hry o tróny)) a Simon (Ulrich Thomsen) pri zásahu proti rozvadenému páru narkomanov nájdu v zdevastovanej domácnosti zanedbaného kojenca. Andreas poruší všetky pravidlá a dieťa zoberie. Vlastne unesie. Ako sa zachová Simon? Snímka bodovala na festivaloch v Abú Zabí a San Sebastiane, ale aj u domáceho dánskeho publika.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.