O kuratách a ľuďoch (Dánsko-Nórsko 2015)

Okuratach aludoch 021Maend og Hons
104 minút.
Scenár a réžia: Anders Thomas Jensen. Kamera: Sebastian Blenkov. Strih: Anders Villadsen. Hudba: Frans Bak, Jeppe Kaas. Účinkujú: David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling, Nicolas Bro, Rikke Louise Andersson, Stig Hoffmeyer, Bodil Jørgensen, Kirsten Lehfeldt, Lars Lunøe, Maj-Britt Mathiesen, Birthe Neumann, Ole Thestrup a ďalší.
Slovenská premiéra 21. januára 2016
Tretí a najnovší z troch autorských filmov Dána Andersa Thomasa Jensena, uvádzaných do slovenských kín 21. januára, je jeho štvrtou celovečernou hranou réžiou vôbec. Vznikol dvanásť rokov po jeho najznámejšom diele Adamove jablká. Ladením, atmosférou i hrdinami však nadväzuje na všetky predchádzajúce. Na smrteľnej posteli otec prezradí Gabrielovi (David Dancik) a Eliasovi (Mads Mikkelsen), že sú adoptovaní. Ich biologickým rodičom je odborník na výskum kmeňových buniek Evelio Thanatos. Prirodzene sa vydajú hľadať ho. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork zistia, že majú ďalších súrodencov. A veľmi zvláštnych. Snímku venčia ocenenia z fantastických festivalov v Austine a Neuchâteli.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.