Bohemian Rhapsody (Veľká Británia/USA 2018)

Bohemian-RhapsodyBohemian Rhapsody
Hudobná životopisná dráma, 134 minút
Scenár: Anthony McCarten, Peter Morgan. Réžia: Brian Singer, Dexter Fletcher. Kamera: Newton Thomas Sigel. Strih: John Ottman. Hudba: John Ottman. Hrajú: Rami Malek, Lucy Boynton, Joseph Mazzello, Mike Myers, Ben Hardy, Aidan Gillen, Gwilym Lee, Tom Hollander, Allen Leech, Jess Radomska, Aaron McCusker, Michell Duncan, Max Bennett a ďalší.
Slovenská premiéra: 1. novembra 2018
Queen. Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je príbeh lídra kapely... Snímka je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho (Rami Malek), ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby. Film mapuje raketový vzostup nekonvenčnej skupiny prostredníctvom ich revolučného zvuku a ikonických skladieb ako napr. We Will Rock You, We Are the Champions alebo práve Bohemian Rhapsody. Ich príbeh začína bleskovým štartom, pokračuje neriadenou životnou špirálou a vrcholí nezabudnuteľným, strhujúcim vystúpením na koncerte Live Aid v roku 1985. Na jeho pódiu Queen v čele s charizmatickým Freddiem predviedli jednu z najväčších šou v histórii rocku. Ich hudba bola a stále je obrovskou inšpiráciou pre celý svet... Brian May, gitarista skupiny Queen, s filmármi úzko spolupracoval a ich prácu hodnotí slovami: „Film Bohemian Rhapsody rozpráva o rodinách a vzťahoch, o túžbach, o smútku a sklamaniach, ale hlavne o víťazstvách a naplnených snoch. A to spôsobom, ktorý sa dotkne každého. Nebola to ľahká cesta – ale všetky najdôležitejšie cesty sú také!”
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.