Bod zlomu (USA-Nemecko-Čína 2015)

bod zlomu 003The Point Break
113 minút.
Scenár: Kurt Wimmer. Réžia: Ericson Core. Kamera: Ericson Core. Strih: John Duffy, Gerald B. Greenberg, Thom Noble. Hudba: Junkie XL. Účinkujú: Luke Bracey, Teresa Palmer, Ray Winstone, Édgar Ramírez, Delroy Lindo, Tobias Santelmann a ďalší.
Slovenská premiéra 31. decembra 2015
Držiteľka Oscara za film Smrť čaká všade Kathryn Bigelowová v roku 1991 s rozpočtom 24 miliónov dolárov nakrútila kriminálnu drámu Bod zlomu s Patrickom Swayzeom a Keanu Reevesom o agentovi FBI, ktorý sa v utajení stane členom kalifornského gangu surferov, vykrádajúcich banky. Impotentný Hollywood v honbe za ziskom prichádza s novou verziou úspešnej snímky. Investovali do nej aj Nemecko a Čína. Režíroval ju Ericson Core, tvorca filmov Odplata, Rýchlo a zbesilo, Daredevil. Hlavné roly prevzali Luke Bracey a Édgar Ramírez. Rozpočet sa zvýšil päťnásobne, nakrúcalo sa okrem USA aj v rakúskom Tirolsku, Taliansku, Švajčiarsku, Nemecku, Mexiku, vo Venezuele, na Havaji a Francúzskej Polynézii. Zatiaľčo film veselo zhŕňa tržby po celom svete, americká, nemecká i medzinárodná kritika sa zhodla na tom, že ide o pravú a nefalšovanú katastrofu.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.