Assasin (Taiwan-Čína-Hongkong-Francúzsko 2015)

assasinNie yin niang
105 minút.
Scenár: Cheng Ah, T'ien-wen Chu, Hsiao-Hsien Hou, Hai-Meng Hsieh, Xing Pei. Réžia: Hsiao-Hsien Hou. Kamera: Ping Bin Lee. Strih: Chih-Chia Huang, Ching-Song Liao. Hudba: Giong Lim. Účinkujú: Shu Qi, Chang Chen, Zhou Yun, Satoši Cumabuki, Ethan Ruan a ďalší.
Slovenská premiéra 10. decembra 2015
Čínsky režisér Hsiao-Hsien Hou poňal tradičnú filmvú čínsku historickú bojovú drámu populárneho žánru wuxia ako obrazovú báseň - a po deväťročnej odmlke nakrútil jeden z najoceňovanejších filmov roka. Prvou bola cena za réžiu z Cannes, nasledovalo päť taiwanských cien Golden Horse. V 9. storočí profesionálna vrahyňa Nie Yinniang (Qi Shu) nedokáže splniť poslanie, a tak dostáva od svojej panej rozkaz vrátiť sa do rodného kraja a zabiť Tian Ji'ana, jej niekdajšieho snúbenca. Zároveň je to však jej bratanec, dôstojník, ktorý velí najväčšej vojenskej oblasti v severnej Číne. Výpravná snímka, založená na úchvatnom, precízne komponovanom obraze, si vyžiadala náklady vo výške 15 miliónov dolárov. V súťaži o nomináciu na Oscara reprezentuje Taiwan.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.