Izba (Írsko-Kanada 2015)

izbaRoom
118 minút.
Scenár: Emma Donoghue. Réžia: Lenny Abrahamson. Kamera: Danny Cohen. Strih: Nathan Nugent. Hudba: Stephen Rennicks. Účinkujú: Brie Larson, Joan Allen, William H. Macy, Megan Park, Jacob Tremblay, Amanda Brugel, Sean Bridgers, Cas Anvar, Jack Fulton, Tom McCamus, Rory O'Shea a ďalší.
Slovenská premiéra 10. decembra 2015
Írsky tvorca filmových drám s jednoslovnými názvami (Garáž, Frank) Lenny Abrahamson sa inšpiroval úspešným románom Kanaďanky írskeho pôvodu Emmy Donoghue, ktorá v roku 2010 za svoj bestseller Room získala prestížnu Man Bookerovu cenu. Sama pre Abrahamsona adaptivala svoj román do filmového scenára. Joy (Brie Larson) pred svojím päťročným synom Jackom (Jacob Tremblay) tají, že sú uväznení. Izba, kde ich násilím drží starý Nick (Sean Bridgers) je pre chlapca celým svetom, o tom, čo je za štyrmi stenami, má len mlhavú predstavu z televízie. A tak, keď sa im pošťastí ujsť, šíry svet a sloboda nie sú pre nich tým, čo pre väčšinu bežných ľudí, ale mätúcim, nebezpečným svetom. Snímka, ocenená na mnohých festivaloch, netají veľké oscarové ambície.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.