Most špiónov (USA-India-Nemecko 2015)

most spionovBridge of Spies
141 minút.
Scenár: Matt Charman, Ethan Coen, Joel Coen. Réžia: Steven Spielberg. Kamera: Janusz Kaminski. Strih: Michael Kahn. Hudba: Thomas Newman. Účinkujú: Tom Hanks, Mark Rylance, Scott Shepherd, Amy Ryan, Sebastian Koch, Alan Alda, Austin Stowell, John Curry, Merab Ninidze a ďalší.
Slovenská premiéra 3. decembra 2015
Steven Spielberg realizoval projekt, o ktorom už v roku 1965 uvažovali Gregory Peck s Alecom Guinnessom. Námetom sú skutočné udalosti z dôb studenej vojny, spojené s odhalením ruského agenta v USA Rudolfa Abela (Mark Rylance) v roku 1957 a najmä so zostrelením amerického špionážneho lietadla U-2 nad Sovietskym zväzom a zajatím pilota Francisa Garyho Powersa (Austin Stowell) o tri roky neskôr. Americká vláda osloví uznávaného právnika z Brooklynu Jamesa Donovana (Tom Hanks), aby jej pomohol dojednať s ruskou stranou výmenu zajatých špiónov. Nakrúcalo sa v New Yorku, Nemecku a Poľsku, podľa scenára bratov Coenovcov.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.