Victor Frankenstein (USA 2015)

victor frankenstein 005
Victor Frankenstein
109 minút.
Scenár: Max Landis. Réžia: Paul McGuigan. Kamera: Fabian Wagner. Strih: Andrew Hulme, Charlie Phillips. Hudba: Craig Armstrong. Účinkujú: James McAvoy, Daniel Radcliffe, Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Charles Dance, Louise Brealey, Mark Gatiss, Freddie Fox, Daniel Mays, Guillaume Delaunay, Bronson Webb, Callum Turner, Alistair Petrie, Adrian Schiller, Freddie-Joe Twine a ďalší.
Slovenská premiéra 26. novembra 2015
Gotický román Mary Shelleyovej z roku 1818 dodnes inšpiruje filmárov. Svoju verziu najnovšie nakrútili americký scenárista Max Landis (Kronika, Ofajč), ktorý je synom presláveného režiséra Johna Landisa a škótsky režisér Paul McGuigan (Acid House, Nabiť a zabiť) s rozpočtom 90 miliónov dolárov v americkej produkcii no v Anglicku. Doktora Viktora Frankensteina hrá James McAvoy a jeho sluhu Igora Daniel Radcliffe. Hlavnou postavou nie je doktor Frankenstein ani jeho monštrum, tu zvané Prométheus, ale práve znetvorený oddaný pomocník, ktorý sa dosiaľ vo filmoch i literatúre dočkal spravidla len paródií. Igor si uvedomuje nebezpečenstvo, plynúce z Frankensteinovho výskumu umelého života. Len on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.