Prečo som nezjedol svojho ocka (Francúzsko-Taliansko-Čína-Belgicko 2015)

psnso-18Pourquoi j'ai (pas) mangé mon père / Animal Kingdom: Let’s Go Ape
95 minút.
Scenár: Jamel Debbouze, Fred Fougea, Ahmed Hamidi, Victor Mayence, Pierre Ponce, John R. Smith, Rob Sprackling, Jean-Luc Fromental, Olivier de Funès. Réžia: Jamel Debbouze. Výtvarník: Jola Kudela. Animácia: Carlos Grangel, Olivier de Funès. Strih: Dorian Rigal-Ansous. Hudba: Laurent Perez Del Mar. V slovenskom znení účinkujú: Juraj Kemka, Lucia Hurajová, Zoro Laurinc, René Jankovič, Gabriela Dzuríková, Štefan Skrúcaný, Roman Pomajbo, Petra Polnišová a ďalší.
Slovenská premiéra 12. novembra 2015
V roku 1960 slávil britský spisovateľ Roy Lewis svetové úspechy so svojím komickým románom The Evolution Man o vôbec prvom človeku a jeho rodičoch – ľudoopoch. Rôzne vydania mali rozličné názvy, aj What We Did to Father alebo The Evolution Man or How I ate my father. Vo Francúzsku úspešnú knihu adaptovali do podoby divadelnej inscenácie. Aj z nej vychádzal populárny francúzsky herec Jamel Debbouze pri tvorbe svojho celovečerného animovaného debutu. Medzi mnohými jeho spolupracovníkmi bol i syn legendárneho komika Olivier de Funès, ktorý sa podieľal na scenári aj na podobe a ozvučení postáv. Príbeh Edwarda, človeka strateného medzi opicami, vznikal prevažne metódou motion capture, teda digitálnym spracovaním akcií skutočných živých hercov. Hlavnú postavu si zahral režisér Jamel Debbouze. Do našich kín sa film dostáva v 2D aj 3D.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.