Kobry a užovky na Magio pláži

Tohtoročné tropické letné počasie výnimočne praje letnej kultúre a teda aj letným kinám. Bažant Kinematograf na Magio pláži od začiatku svojej sezóny 14. júla uviedol už 24 filmových večerov a teší sa výnimočnej návštevnosti a priazni divákov. Posledný premietací týždeň sa začal v nedeľu 16. augusta hudobnou rozprávkou Jana Svěráka Traja bratia (2014), ktorá je tento rok aj súčasťou programu retroautobusov Bažant Kinematograf putujúcich po slovenských mestách. Pondelkový večer bude patriť najnovšej gurmánskej komédii Láska na karí (2014) od známeho režiséra Lasseho Hallströma, v hlavnej úlohe s vynikajúcou Helen Mirren. V utorok 18. augusta budú mať diváci na Magio pláži jedinečnú príležitosť vidieť na filmovom plátne výnimočné dielo svetovej kinematografie, prvý československý film ocenený Oscarom, Obchod na korze (1965) režisérskej dvojice Ján Kadár a Elmar Klos. Osobne ho na Magio pláži predstaví Zuzana Kronerová, významná slovenská herečka a dcéra nezabudnuteľného Jozefa Kronera, predstaviteľa hlavnej postavy vo filme, Tona Brtka. Predposledným filmom sezóny bude v stredu 19. augusta švédska komédia Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol (2013), ktorý podľa rovnomennej knihy, úspešne vydanej i na Slovensku, nakrútil režisér Felix Herngren ako doteraz najdrahší film v histórii švédskej kinematografie.

 

Kobryauzovky resizePiata filmová sezóna na bratislavskej Magio pláži vyvrcholí vo štvrtok 20. augusta slávnostnou slovenskou premiérou nového českého filmu Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského. Pri tejto príležitosti ho osobne uvedie režisér, herecká a súrodenecká dvojica Matěj Hádek a Kryštof Hádek, predstavitelia hlavných postáv filmu a producent Ondřej Zíma (OFFSIDE MEN). Film je príbehom dvoch bratov, Kobry (Kryštof Hádek) a Užovky (Matěj Hádek), ktorí sa každý po svojom vyrovnávajú s bezútešnosťou života v stredočeskom malomeste. Jan Prušinovský, doteraz známy a úspešný predovšetkým ako režisér televíznych seriálov (Okresní přebor, Nevinné lži, či Čtvrtá hvězda) a filmových komédií (František je děvkař, Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka), sa svojím spracovaním scenára mladého autora Jaroslava Žváčka úspešne presadil aj na poli drámy. Titul Kobry a užovky je jeho tretím celovečerným filmom a v Českej republike je považovaný za jednu z najväčších filmových udalostí roku. Kryštof Hádek za rolu problematického mladšieho brata, Kobry, získal cenu za najlepší mužský herecký výkon na nedávnom jubilejnom 50. medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary, kde bol film uvedený v hlavnej súťažnej sekcii vo svojej festivalovej premiére.

Viac: http://kinematograf.sk/magio-plaz-bratislava a www.magioplaz.sk.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.