Pride (Veľká Británia-Francúzsko 2014)

pride 012119 minút.
Scenár: Stephen Beresford. Réžia: Matthew Warchus. Kamera: Tat Radcliffe. Strih: Melanie Oliver. Hudba: Christopher Nightingale. Účinkujú: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominic West, Imelda Staunton, Joseph Gilgun, George MacKay, Russell Tovey, Paddy Considine, Freddie Fox, Ben Schnetzer, Jessie Cave a ďalší.
Slovenská premiéra 20. augusta 2015
Britský herec Stephen Beresford debutuje ako scenárista komédiou režiséra Matthewa Warchusa, pre ktorého je Pride len druhým celovečerným filmom, po neveľmi úspešnej kriminálnej komédii Milionár z roku 1999. Nadväzujú spolu na tradíciu britských snímok ako Do naha! V roku 1984 sa gayovia na tradičnom londýnskom pochode Pride rozhodnú usporiadať finančnú zbierku na pomoc baníkom, štrajkujúcim proti politike premiérky Margaret Thatcherovej. Lenže banícke odbory nechcú dar prijať, aby sa neskompromitovali spoluprácou s homosexuálmi. A tak sa gayovia rozhodnú odovzdať peniaze priamo rodinám baníkov vo Wallese. Nebude to jednoduché… Snímka, nominovaná na Zlatý glóbus, získala britskú filmovú cenu BAFTA za debutový scenár, cenu Queer Palm v Cannes a tri British Independent Film Awards.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.