V hlbinách (Nórsko-Fínsko-Švédsko-Francúzsko-Nemecko 2013)

Hlbiny.jpg resizeV hlbinách (Nórsko-Fínsko-Švédsko-Francúzsko-Nemecko 2013)
Pionér
106 minút.
Scenár: Nikolaj Frobenius, Hans Gunnarsson, Cathinka Nicolaysen, Erik Skjoldbjarg, Kathrine Valen Zeiner. Réžia: Erik Skjoldbjaerg. Kamera: Jallo Faber. Strih: Jonas Aaro, Frida Eggum Michaelsen. Hudba: Air. Účinkujú: Aksel Hennie, Wes Bentley, Stephen Lang, Jonathan LaPaglia, Stephanie Sigman, Jorgen Langhelle, Ane Dahl Torp, Arne Lindtner Nass, Janne Heltberg Haarseth, André Eriksen, Thomas Hedengran a ďalší.
Slovenská premiéra 25. júna 2015
Aj druhý škandinávsky film tohto týždňa je napodiv žánrová zábava. Thriller ceneného nórskeho režiséra Erika Skjoldbjaerga reaguje na ropný boom 80. rokov, keď sa nórska vláda v záujme energetickej samostatnosti rozhodla ťažiť ropu a plyn spopod dna Severného mora, z hĺbok vyše 500 metrov. Pri práci pod hladinou skúsený potápač Petter (Aksel Hennie) náhle skolabuje a jeho brat Knut príde o život. Petter sa rozhodne zistiť o tragickej nehode pravdu. Začne s kyslíkom na dýchanie, s ktorým niekto manipuloval. A končí tam, kde začal – bojom o holý život, lenže tentoraz proti zlým ropným korporáciám. Na festivale v Chicagu snímku ocenili za kameru. Oscaroví partneri George Clooney a Grant Heslov už pracujú na hollywoodskom remaku.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.