Hurá na futbal (Argentína 2013)

huranafutbal resizeHurá na futbal (Argentína 2013)
Metegol / Futbolín / Underdogs
106 minút.
Scenár: Michael Broadbridge, David Burgess, Juan José Campanella, Roberto Fontanarrosa, Gastón Gorali, Eduardo Sacheri. Réžia: Juan José Campanella. Kamera: Félix Monti. Strih: Juan José Campanella, Abel Goldfarb. Hudba: Emilio Kauderer. V slovenskom znení účinkujú: Boris Alkalaghi, Jana Lieskovská, Martin Kaprálik, Matúš Krátky, Marián Labuda, Peter Kovárik, František Kovár, Ivan Romančík a ďalší.
Slovenská premiéra 4. júna 2015
Argentínsky scenárista a režisér Juan José Campanella sa v Spojených štátoch presadil najmä ako tvorca televíznych seriálov Zákon a poriadok, Zločinné úmysly, Dr. House a ďalších. V roku 2010 získal Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov za svoju kriminálnu drámu El Secreto de sus ojos. Predvlani predstavil prvý argentínsky dlhometrážny digitálne animovaný film so stereoskopickým obrazom. Námetom sa stala populárna knižka Memorias de un wing derecho (Pamäti pravého krídla) autora komiksov a spisovateľa Roberta Fontanarrosu o oživených figúrkach z barového stolného futbalu. S nákladmi 21 miliónov dolárov ide o najdrahší argentínsky film všetkých čias a najdrahší digitálne animovaný film v rámci celej Latinskej Ameriky. Hoci doma v Argentíne prekonal všetky rekordy v návštevnosti, tržby i tak predstavujú len okolo 30 miliónov dolárov.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.