Dieťa 44 (ČR-Veľká Británia-Rumunsko-USA 2015)

dieta 44 resizeDieťa 44 (ČR-Veľká Británia-Rumunsko-USA 2015)
Child 44
137 minút.
Scenár: Richard Price. Réžia: Daniel Espinosa. Kamera: Oliver Wood. Strih: Pietro Scalia, Dylan Tichenor. Hudba: Jon Ekstrand. Účinkujú: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Jason Clarke, Joel Kinnaman, Fares Fares, Vincent Cassel, Josef Altin, Paddy Considine, Nikolaj Lie Kaas, Jaromír Nosek, Jana Stryková a ďalší.
Slovenská premiéra 4. júna 2015
V roku 2008 vydal britský spisovateľ Tom Rob Smith prvú časť kriminálnej trilógie, inšpirovanej prípadom rostovského zabijaka Andreja Čikatila, ktorému pripisujú vyše päťdesiat obetí. Román sa stal bestsellerom, preložili ho do 36 jazykov a získal desiatky ocenení. V roku 2009 sa objavili správy, že do filmovej podoby ho adaptuje Ridley Scott, ale ten sa napokon uspokojil s rolou producenta. Réžie sa ujal Švéd Daniel Espinosa, tvorca úspešného thrilleru Nepriateľ pod ochranou (2012). Vojnový hrdina Lev Demidov (Tom Hardy) je prominentným agentom ruskej tajnej služby, no beztak skončí vo vyhnanstve. Tam narazí na stopy tajomného sériového vraha a začne pátrať na vlastnú päsť, napriek úradom i celému sovietskemu systému. Film, ktorý vznikol s rozpočtom 50 miliónov dolárov prevažne v Česku, ruské úrady zakázali. Vzhľadom na to, že kritiky sú zmiešané, prevažne negatívne, nemohli mu spraviť lepšiu reklamu.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.