Láska na prvý boj (Francúzsko 2014)

laska na prvy boj 002 resizeLáska na prvý boj (Francúzsko 2014)
Les combattants
98 minút.
Scenár: Thomas Cailley, Claude Le Pape. Réžia: Thomas Cailley. Kamera: David Cailley. Strih: Lilian Corbeille. Hudba: Philippe Deshaies, Lionel Flairs, Benoit Rault. Účinkujú: Kevin Azais, Adele Haenel, Antoine Laurent, Frédéric Pellegeay, Franc Bruneau, William Lebghil, Thibault Berducat a ďalší.
Slovenská premiéra 14. mája 2015
Francúzsky scenárista a režisér Thomas Cailley na seba v roku 2011 upozornil krátkym filmom Paris Shanghai. Jeho celovečerný hraný debut Les combattants si z lanského festivalu v Cannes odniesol štyri ocenenia a získal aj francúzske národné filmové ceny César pre najlepší prvý film, najlepší ženský herecký výkon a najsľubnejšieho mladého herca. Stredobodom je asymetrická dvojica: pokojný vyrovnaný Arnaud Labrede (Kevin Azais) a živelná, večne bojujúca Madeleine Beaulieu (Adele Haenel). Jej snom je podstúpiť armádny výcvik. On sa rozhodne ju v tom podporovať. Protiklady sa síce priťahujú, ale vydržať spolu je spravidla fuška. Ak chcú dvaja ľudia – každý z iného sveta – vychádzať, musia si vytvoriť svoj vlastný vesmír.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.