Diplomacia (Francúzsko-Nemecko 2014)

diplomacia 08 resizeDiplomacia (Francúzsko-Nemecko 2014)
Diplomatie / Diplomacy
84 minút.
Scenár: Cyril Gely, Volker Schlöndorff. Réžia: Volker Schlöndorff. Kamera: Michel Amathieu. Strih: Virginie Bruant. Hudba: Jörg Lemberg. Účinkujú: Niels Arestrup, André Dussollier, Burghart Klaußner, Robert Stadlober, Thomas Arnold, Charlie Nelson, Jean-Marc Roulot a ďalší.
Slovenská premiéra 16. apríla 2015
Plechový bubienok, Netvor, Deviaty deň, Ticho na mori – to sú najznámejšie filmy nemeckého scenáristu a režiséra Volkera Schlöndorffa s témou druhej svetovej vojny. Vpredvečer osláv 70. výročia jej konca prichádza s ďalším, nazvaným prosto Diplomacia. Je adaptáciou rovnomennej divadelnej hry z roku 2011 od francúzskeho autora Cyrila Gélyho, ktorý s režisérom spolupracoval aj na scenári. Jadro predstavuje dialóg nacistického miestodržiteľa Paríža Dietricha von Choltitz (Niels Arestrup) so švédskym veľvyslancom Raolom Nordlingom (André Dussollier) v auguste 1944. Choltitz má rozkaz pred ústupom zničiť mesto a všetky jeho pamiatky. Diplomat ho presviedča, aby Hitlerov rozkaz neposlúchol.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.