Popoluška (USA-Veľká Británia 2015)

Popoluska resizePopoluška (USA-Veľká Británia 2015)
Cinderella
114 minút.
Scenár: Chris Weitz. Réžia: Kenneth Branagh. Kamera: Haris Zambarloukos. Strih: Martin Walsh. Hudba: Patrick Doyle. Účinkujú: Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Hayley Atwell, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Sophie McShera a ďalší.
Slovenská premiéra 9. apríla 2015
Po Vládkyni zla, ktorá bola hranou prerábkou kreslenej Šípkovej Ruženky, prichádza ďalší klasický disneyovský príbeh v novom šate plnom trikov, efektov, drahých kostýmov, rekvizít a stavieb. Popolušku však nakrútil shakespearovský herec a režisér Kenneth Branagh podľa scenára Chrisa Weitza (Mravec Z, Zlatý kompas), s rozpočtom 95 miliónov dolárov a s hercami ako Cate Blanchettová, Helena Bonham Carterová či Stellan Skarsgård! Nejde teda ani o lacnú plytkú paródiu, ani o gýč pre nenáročné mladé slečny, ale skôr o pôžitok pre rozhľadených dospelých divákov. Napokon – dostatočne výrečný je fakt, že titulky ako prvú neuvádzajú Lily Jamesovú v role Popolušky, ale predstaviteľku zlej macochy Cate Blanchettovú. Uspeje aj v končinách, kde dodnes diváckemu vkusu neochvejne vládnu Vorlíčkove Tři oříšky pro Popelku?
Foto: Saturn Entertainment

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.