Úspešný prvý ročník SCANDI začal novú tradíciu

Víťazovi festivalu v Benátkach Holub sedel na konári a rozmýšľal o živote režiséra Roya Andersonna -  tlieskala nabitá kinosála kina Film Europe v Bratislave. Organizátor festivalu, spoločnosť Film Europe Media Company, už potvrdil termín druhého ročníka Scandi: 20. – 24. január 2016.

„Prehliadka Scandi, nám i publiku, urobila veľkú radosť. Prvý ročník potvrdil, že slovenský a český divák vyhľadáva kvalitu a rôznorodosť severskej kinematografie. Zároveň oceňuje náš distribučný model, ktorý nazývame „cloud“(oblak)  -  teda filmy so spoločnou festivalovou témou v kinách, na VOD aj v prémiovej televízii Film Europe Channel. Sme na správnej ceste. Už dnes pripravujeme druhý ročník Scandi 2016,“ potvrdil Ivan Hronec, prezident Film Europe.

 

Rovnako ako Be2Can, úspešná festivalová prehliadka súťažných filmov z Cannes, Berlinale a Benátok, ktorou spoločnosť Film Europe v októbri 2014 roku nadchla milovníkov súčasnej kvalitnej kinematografie, aj festival Scandi umožnil divákom zvoliť svoju obľúbenú distribučnú platformu. Najnovšie filmy i zreštaurovanú severskú klasiku si mohli vychutnať nielen v tradičnej atmosfére kamenných kín (spolu 20 filmov), ale taktiež v pohodlí domova na televíznej obrazovke v programe prémiového televízneho kanálu Film Europe Channel (23 filmov) alebo operatívne na mobile či tablete z videotéky, ktorú ponúka svojim  klientom Slovak Telekom. (20 Video-On-Demand titulov). 

Filmy zo sekcie Scandi - Now sú zaradené do kinodistribúcie  - film Vyššia moc a Boj snežného pluhu s mafiou boli uvedené v slovenských kinách  15. januára, dalšie snímky štartujú vo februári  - 12.2. Dead Snow: Červený vs. Mŕtvy , 19.2. Sex, drogy a dane a 26.2. My sme najlepší. Taktiež bude v najbližšom čase uvedený v slovenských kinách otvárací film festivalu Holub sedel na konári a rozmýšľal o živote.



Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.