Hobit: Bitka piatich armád (USA - Nový Zéland 2014)

the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-550448l resizeHobit: Bitka piatich armád (USA - Nový Zéland 2014)
144 minút.
Scenár: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro. Réžia: Peter Jackson. Kamera: Andrew Lesnie. Strih: Jabez Olssen. Hudba: Howard Shore. Účinkujú: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Luke Evans, Cate Blanchett, Ian McKellen, Christopher Lee, Richard Armitage, Billy Connolly, Elijah Wood, Stephen Fry a ďalší.
Slovenská premiéra 11. decembra 2014
Obdivovatelia a znalci literárneho diela profesora J. R. R. Tolkiena môžu byť nespokojní, sklamaní a rozhorčení koľko len chcú, no päť filmov, ktoré nakrútil Novozélanďan Peter Jackson podľa Tolkienových kníh Pán prsteňov a Hobit, prinieslo do pokladníc kín na celom svete päť miliárd dolárov. Šiesty a posledný, ktorý práve na plátna prichádza, určite nezostane v ich tieni. Predstavuje nielen záver príbehu hobita Bilba, ale aj predohru k dobrodružstvám jeho synovca Froda v Pánovi prsteňov. Škoda, že žiadne z našich kín zatiaľ nenašlo odvahu uviesť celú práve dokončenú šesťdielnu sériu v podobe takmer 18-hodinového filmového maratónu (v nerozšírených kinoverziách). S vychutnaním kompletného monumentálneho diela, ktoré si vyžiadalo náklady 1,05 miliardy dolárov, tak musíme čakať až do vydania na videu.
Foto: Continental film

 

Tento týždeň sa distributéri neodvážili konkurovať Tolkienovi,Jacksonovi a Hobitovi! Jedinou premiérou v našich kinách je Hobit: Bitka piatich armád!

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.