Salto Mortale (Slovenská republika - USA 2014)

Salto mortale  2014-11-16 o19.59.04 resizeSalto Mortale (Slovenská republika - USA 2014)
63 minút.
Scenár a réžia: Anabela Žigová. Kamera: Tomáš Vitek. Strih: Jana Nemčeková. Hudba: Jozef Vlk. Účinkujú: Tomáš Varga, Vladimír Kordoš, Jozef Hašto, Lucia Danielovičová, Emil Bartko, Ivica Vidrová, Tereza Langerová, Artur Zmeček, Dorottya Olaszová, Michal Jurčo, Tomáš Pintér, Michal Kamzík a ďalší.
Slovenská premiéra 20. novembra 2014
Salto mortale je hodinový debut slovenskej filmárky Anabely Žigovej (1974), ktorá sa od štúdia scénografie na VŠMU cez študijné pobyty v Prahe, Nottinghame, Marseille a Paríži dostala až do newyorského Brooklynu, kde si otvorila ateliér a začala vo vlastnej produkcii nakrúcať krátke filmy. Dokument vznikol s prispením Ústavu pamäti národa i Audiovizuálneho fondu. Reflektuje obdobie od roku 1968 po súčasnosť, zúfalé činy rodičov žijúcich v komunistickej totalite a dnešný proces vyrovnávania sa ich detí s tým, že otcovia a matky spolupracovali nielen s totalitným systémom, ale aj s jeho tajnou službou – obávanou Štátnou bezpečnosťou. Autorka  pátra po tajomstvách a histórii ŠtB aj vo vlastnej rodine.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.