Nymfomanka I. (Dánsko-Nemecko-Francúzsko-Belgicko-UK 2013)

nymfomanka 1 resizeNymfomanka I. (Dánsko-Nemecko-Francúzsko-Belgicko-UK 2013)
Nymph()maniac / Nymphomaniac, Volume 1: Director's Cut
145 minút.
Scenár a réžia: Lars von Trier. Kamera: Manuel Alberto Claro. Strih: Morten Hojbjerg , Molly Marlene Stensgaard. Účinkujú: Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Willem Dafoe, Jamie Bell, Connie Nielsen, Mia Goth, Sophie Kennedy Clark, Christian Slater, Uma Thurman, Udo Kier, Jesper Christensen, Saskia Reeves a ďalší.
Slovenská premiéra 30. októbra 2014
Tohtoročný berlínsky filmový festival uviedol v premiére režisérsky zostrih filmu Larsa von Triera Nymfomanka 1, dlhší oproti distribučnej verzii o 23 minút. Uma Thurman sa priznala, že najťažšie pre ňu bolo „naučiť sa naspamäť text, lebo scéna, v ktorej vediem monológ, sa nakrúcala 23 minút bez prerušenia.“ Pre Stellana Skarsgarda „nepredstavovalo nakrúcanie s von Trierom výzvu, ale potešenie.“ Predstaviteľka mladšej obdoby hlavnej postavy Stacy Martin na otázku, či si myslí, že film môže zaujať publikum, zareagovala prekvapene: „Koho by to nezaujímalo, veď je to predsa o sexe!“ a rozhovorila sa aj o tom, že vďaka režisérovmu prístupu sa jej erotické scény nakrúcali bez potreby špeciálnej prípravy.

Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.