Non-Stop (Non-Stop)

Bill Marks (Liam Neeson) aj napriek tomu, že má panický strach z lietania, pracuje ako vzdušný šerif. Jeho úlohou je dohliadnuť, aby let prebehol pokojne a všetci cestujúci boli počas neho v bezpečí.,,Každých dvadsať minút jeden pasažier na palube tohto lietadla zomrie.“ Táto správa bola pre neho však signálom, že sa počas tohto letu pritrafia Non stop 9 resizekomplikácie. Nevedel, či ide len o nemiestny žart alebo sú tieto vyhrážky skutočné, no aj napriek tomu sa rozhodol konať a potenciálneho teroristu vypátrať. Kto by však povedal, že to bude na palube lietadla také náročné. Po uplynutí prvých dvadsiatich minút bolo jasné, že útočník nežartuje. Jeho podmienkou, aby toto zabíjanie skončilo bolo, aby mu vláda na jeho tajný účet previedla 150 miliónov dolárov. Bill Marks začne zvádzať boj s časom aj s vystrašenými a nič netušiacimi cestujúcimi. Po overení bankového konta vyjde najavo, že je vedené na jeho meno. V tomto momente už stojí takmer proti všetkým a stáva sa hlavným podozrivým z únosu lietadla. Je toho naozaj schopný alebo je všetko úplne inak?

 

Non stop 11 resizeOkrem Liama Neesona, ktorý stvárnil hlavného aktéra, svoje herecké výkony predviedli aj osobnosti ako Julianne Moore (prísediaca), Michelle Dockery (letuška Nancy), Omar Metwally (pasažiér-lekár), Anson Mount (kopilot) a mnohí ďalší. Diváci už mali v minulosti vidieť veľké množstvo filmov, ktoré majú spoločnú ústrednú tému - dráma na palube lietadla. Únos lietadla (Airline Disaster), Let číslo 93 (United 93), Let 93 (Flight 93), Con Air či Red Eye. Avšak aj napriek veľkému množstvu filmov s podobnou ústrednou témou, ktoré som doposiaľ videla, tento ma zaujal, dokonca priam dejovo Non stop 5 resizepohltil. Počas celých 106 minút sa snažíte prísť na to, kto je naozajstným páchateľom a ako je možné, že sa mu všetko podarilo tak perfektne, do detailov naplánovať. Klamlivé zábery na osoby, ktoré používajú mobilné telefóny, alebo na prvý pohľad vyzerajú akoby niečo plánovali, vám pri vyriešení záhady vôbec nepomáhajú. Jediný, kto vám časť po časti odkrýva nápovedy a postupne spája všetky puzzle do výsledného obrazu je Bill (Liam Neeson). Zavádzajúce sú najmä ostatné postavy, ktoré sa do všetkého angažujú viac ako je potrebné, a tým pádom Non stop 10 resizena seba sťahujú jeho, ale aj vaše podozrenie. Vďaka neustálemu pocitu, ktorý vás nabáda k vyriešeniu záhady, budete mať počas filmu pocit, ako by ste boli jeho súčasťou.

 

Režisér Jaume Collet-Serra, vám ani na chvíľu nedá možnosť vystúpiť z deja, pretože by to znamenalo stratenie dôležitých stôp a možné prehliadnutie podsúvaných nápovied. Podarí sa vám záhadu vyriešiť skôr ako vzdušnému šerifovi Billovi Marksovi? Nenechajte sa oklamať, buďte sústredení a uvidíte, že odpoveď budete mať priamo pred očami.

 

Non stop 6 resizeNon-Stop (Non-Stop), USA, 2014
Réžia: Jaume Collet-Serra
Dĺžka: 106 min
Scenár:John W. Richardson, Ryan Engle, Christopher Roach
Kamera: Flávio Martínez Labiano
Hudba: John Ottman
Hrajú: Liam Neeson, Julianne Moore, Michelle Dockery,Anson Mount, Omar Metwally, Scoot McNairy, Nate Parker, Corey Stoll, Linus Roache, Bar Paly, Jason Butler Harner, Frank Deal, Lupita Nyong´o, Charlotte Kirk, O. T. Fagbenle, Corey Hawkins, Edoardo Costa, Jon Abrahams
Premiéra v SR: 27. február 2014
Foto: Bontonfilm

 

 

 

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.