Ďakujem, dobre mieri aj na internet

Režisér Mátyás Prikler sa narodil v Bratislave. Absolvoval hranú réžiu na Filmovej fakulte Vysokej školy múzických umení v ročníku Stanislava Párnického. V rokoch 2005 – 2006 študoval na Divadelnej a filmovej akadémii v Budapešti v ročníku Jánosa Szásza a Attilu Janischa. Nakrútil niekoľko krátkych a stredometrážnych filmov: The Life of a Fly 2.foto-DD resize(2002), Önarckép – Autoportrét (2004), Oni nie sú tvoj muž - Nem ők a te férjed (2006), Ďalšie dejstvo - Következő felvonás (2006) a dokumentárne filmy Frank Urban- Cajal (2007) a Juraj Kubánka (2008). Dlhometrážny film Ďakujem, dobre (2013) je jeho dlhometrážnym debutom. Mátyás Prikler založil a vedie produkčnú spoločnosť MPhilms.


Jedna rozprávka, jeden smutný pohreb, jedny pokazené Vianoce a jedna divoká svadba. Film Ďakujem, dobre prináša príbehy troch mužov a ich rodín na pozadí súčasnej hospodárskej krízy. V hlavných úlohách sa zaskveli Atilla Mokos, Miroslav Krobot, Béla Várady, Zuzana Mauréry, Jana Oľhová, Vladimír Obšil a ďalší. Snímka vstúpila do slovenských kín presne pred rokom, si svetovú premiéru 6.foto-DD resizemala na známom festivale v Rotterdame a vyslúžila si uznanie u odbornej kritiky doma aj v zahraničí. Dlhometrážny film je zavŕšením tvorivého úsilia, ktorého ukážku v podobe rovnomenného krátkeho filmu uviedol jeho režisér, spoluscenárista a producent Mátyás Prikler v roku 2010 na prestížnom festivale v Cannes v sekcii Cinéfondation.

 

Predplatením Piana získajú používatelia počas celej doby trvania predplatného neobmedzený prístup k filmu Ďakujem, dobre. Výrazná časť z každého predplatného objednaného cez túto stránku bude určená tvorcom filmu. Mesačný prístup do celého systému Piano vrátane filmu môžu internetoví užívatelia získať za 3,90 €.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.