Hystéria (UK-Francúzsko-Nemecko-Luxembursko 2011)

Hysteria / In guten Händenhysteria
100 minút
Scenár: Jonah Lisa Dyer, Stephen Dyer, Howard Gensler. Réžia: Tanya Wexler. Kamera: Sean Bobbitt. Strih: Billy A. Campbell, Jon Gregory. Hudba: Christian Henson, Gast Waltzing. Účinkujú: Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Rupert Everett, Felicity Jones, Jonathan Pryce, Tobias Menzies, Gemma Jones a ďalší.
Premiéra 19. apríla 2012
Bežný smrteľník sa pravdepodobne nikdy nezamýšľal nad tým, kto vymyslel a skonštruoval prvý vibrátor. Televízie Arte, WDR a Canal+ sa podieľali na vzniku európskeho multikoprodukčného filmu režisérky Tanye Wexler a scenáristky Jonah Lisy Dyer s názvom Hystéria. Vo viktoriánskom Anglicku pokrokový mladý lekár Mortimer Granville (Hugh Dancy) a jeho zamestnávateľ dr. Robert Dalrympley (Jonathan Pryce), prídu na to, ako pomocou špeciálneho mechanického nástroja liečiť hystériu. Úspech je kolosálny. Len Dalrympleyho dcéra Charlotta (Maggie Gyllenhall) ich vynálezu neverí. A práve do nej sa Granville zaľúbi. České kiná film uvádzajú pod sypmtomatickým názvom Vrtěti ženou.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.