Lurdy (Rakúsko-Francúzsko-Nemecko 2009)

Lourdeslurdy 77376 717x1024
96 minút
Scenár a réžia: Jessica Hausner. Kamera: Martin Gschlacht. Strih: Karina Ressler. Účinkujú: Sylvie Testud, Léa Seydoux, Bruno Todeschini, Elina Löwensohn, Gilette Barbier, Gerhard Liebmann, Katharina Flicker, Heidi Baratta, Orsolya Tóth a ďalší.
Premiéra 5. apríla 2012
V roku 2009 publikum i neštatutárne poroty benátskeho filmového festivalu priaznivo prijali film rakúskej režisérky Jessiky Hausner o mladej Christine, pripútanej na vozík, ktorá si kráti čas púťami na posvätné miesta, hoci neverí na zázraky. Tým prekvapenejšia je, keď sa jej v Lurdoch stav výrazne zlepší. Film je intímnou osobnou psychologickou drámou, ale zároveň aj neľútostným pohľadom na biznis s vierou a nádejou. Režisérku ocenili na festivaloch Viennale aj vo Varšave. Sylvie Testud dostala za svoj herecký výkon v hlavnej role Európsku filmovú cenu. Sestričku Mariu stvárnila Léa Seydoux. Nakrúcalo sa vo Viedni a priamo v Lurdoch, takže v mnohých vedľajších úlohách účinkujú skutoční pútnici.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.