Titanic 3D (USA 1997/2012)

TitanicTitanic A1
194 minút
Scenár, réžia, produkcia: James Cameron. Kamera: Russell Carpenter. Strih: Conrad Buff, James Cameron, Richard A. Harris. Hudba: James Horner. Účinkujú: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart a ďalší.
Premiéra 5. apríla 2012
Ak by sa druhý najúspešnejší film v dejinách chcel opäť dostať na prvú priečku, musel by ešte utŕžiť na vstupnom do svetových kín viac než 946,1 milióna dolárov. Taký rozdiel totiž delí Avatar od Titanicu. Autor oboch James Cameron využíva sté výročie katastrofy Titanicu na obnovenú premiéru svojho veľkofilmu z roku 1997 a sľubuje, že s obrazom v 3D to bude nový zážitok. Neuspokojil sa totiž len s prostým prepočítaním 2D do 3D, ale celý film digitálne remasteroval a niektoré scény doslova rekonštruoval. Za 18 miliónov dolárov, ktoré si procedúra vyžiadala, by iní režiséri nakrútili nový film. Spolu s 3D vznikli aj nové kópie 2D a 2D pre veľkoformátové kiná IMAX.

Foto: Tatrafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.