Nezabudnite na MIDPOINT



Realizácia programu sa opäť sa uskutoční formou dvoch intenzívnych workshopov. Prvý workshop sa bude konať v rámci Art Film Fest Trenčianske Teplice a druhý v Českej republike. Náplňou oboch workshopov bude intenzívna práca v skupinách – analýza scenárov, odborné prednášky a master classes s renomovanými filmovými tvorcami so skúsenosťami z Európy a USA. Jedným z hlavných lektorov na tohtoročnom workshope v Trenčianskych Tepliciach bude i svetoznámy renomovaný scenárista Jean Claude Carriére, ktorý spolupracoval napríklad s Milošom Formanom a Luisom Buňuelom.

 

Na prvý druhý ročník programu MIDPOINT bude vybraných 14 projektov z celkových 42 prihlásených.  Na záver druhého workshopu MIDPOINT udelí Cenu za najlepší celovečerný projekt (v hodnote 1500 euro) a Cenu za najlepší krátkometrážny projekt (1000 eur). V minulom roku bol Cenou za najlepší celovečerný projekt ocenený scenár Barbory Hrínovej a producentky Barbary Hessovej „Pred odletom“.

Viac: www.midpointcenter.eu  a www.character-fda.eu

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.