FIFFBA 2011 sa vracia do centra Bratislavy

„Chceme dať verejnosti signál o tom, že situácia, v ktorej sa dnes tradičné kiná na Slovensku nachádzajú nie je v poriadku. Oživovanie kultúrneho diania v centre hlavného mesta je viac ako dôležité.“ vysvetľuje programová riaditeľka Eva Porubanová a zdôrazňuje: „Presunom nášho festivalu z multiplexov do alternatívnejších priestorov chceme vysloviť morálnu podporu jednému z posledných tradičných kín - kinu Mladosť. Zároveň mienime otvoriť verejnú diskusiu o alarmujúcom stave nekomerčných kín v slovenskom audiovizuálnom prostredí.
Medzinárodný festival frankofónneho filmu FIFFBA 2011 organizuje v spolupráci s Francúzskym inštitútom v Bratislave nezisková organizácia FIFFBA, ktorej hlavným poslaním je šírenie frankofónnej audiovizuálnej kultúry na Slovensku. Minulý rok festival navštívilo viac ako 5000 divákov. Najpopulárnejšou snímkou bola Gainsbourg, ktorú v troch projekciách videlo spolu 469 divákov. Organizátori FIFFBA 2011 veria, že 13. ročník festivalu vráti život do centra Bratislavy a stane sa tak malou symbolickou oslavou.

FIFFBA  Medzinárodný festival frankofónneho filmu Bratislava je prehliadkou toho najlepšieho zo súčasnej tvorby frankofónnych krajín. Prináša kvalitné a inšpiratívne filmy s ambíciou odzrkadľovať aktuálne trendy a fenomény svetovej kinematografie. Snaží sa podnecovať rôznorodosť filmovej tvorby a vytvárať priestor na interakciu medzi filmami, ich autormi a slovenskými divákmi.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.