Ilegálna láska k filmom odteraz legálne online

Dokument obľúbený medzi divákmi aj kritikmi ako pomyselný DeLorean vezme divákov späť do časov, keď našim televízorom vládli rýchlodabingy, filmy sa nakupovali na čiernych burzách a usporadúvali sa hromadné domáce videoprojekcie. Tvorcovia dohľadali mnohých dabingových hercov, pirátov a distribútorov, ktorí rozprávajú svoje zážitky z dôb nelegálneho prevážania a dabovania videokaziet zo zahraničia a ich následnej distribúcie na Slovensku i v Čechách. Film je doplnený o zábavné historky a ukážky legendárnych amatérskych prekladov. Dokument ponúka množstvo vtipných, ale i vážnejších historiek, pri ktorých si divák, ktorý túto dobu zažil, nostalgicky zaspomína, a tým mladším zas zábavnou formou priblíži časy, keď iná možnosť, ako pozerať zahraničné filmy, nebola.

Úspešnosť dokumentu potvrdzujú nielen pozitívne recenzie, ale aj nominácie na dve prestížne ceny – Ceny českej filmovej kritiky a Trilobit, či získaná cena divákov na slovenskom festivale Cinematik. „Cena divákov nás veľmi teší! Dokument natočili filmoví nadšenci pre filmových nadšencov a takéto ocenenie je teda obrovským zadosťučinením,“ reaguje na cenu slovenský producent Igor Kovács.

Králi videa sa počas najbližších dvoch týždňov budú od štvrtka do nedele objavovať v rovnakom čase vo virtuálnej kinosále videotéky Edisonline. „Pretože sme od divákov a fanúšikov dostávali množstvo podnetov, že si film nestihli pozrieť v kine, rozhodli sme sa ho počas ôsmich večerov premietnuť v našej virtuálnej kinosále. Simulujeme tým návštevu kina, ale z pohodlia domova. Od 18. do 22. a od 25. do 28. februára nás vždy o ôsmej večer čaká online projekcia Kráľov videa. Film sa nebude dať zastaviť ani pretočiť a bude dostupný len v daný čas.“ opisuje princíp virtuálnej kinosály kreatívny riaditeľ Film Europe Dominik Hronec, kreatívny riaditeľ spoločnosti Film Europe, ktorá pripravila projekcie spolu s distribučnou spoločnosťou Continental Film.

Vstupenka do virtuálnej kinosály stojí približne rovnako ako návšteva kina, teda 6 eur. Divák však získava ku každej zakúpenej vstupenke 14-dňový prístup do Edisonline zdarma. V prvej česko-slovenskej videotéke diváci momentálne nájdu viac než 300 špičkových festivalových filmov a 2 TV kanály.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.