Ďalšie jahniatko (Belgicko/Írsko/Poľsko/USA 2019)

Dalsie jahniatkoL´Autre Agneau / The Other Lamb
Horor, 92 minút
Scenár: C. S. McMullen. Réžia: Małgorzata Szumowska. Kamera: Michał Englert. Strih: Jarosłav Kamiński. Hudba: Rafaël Leloup, Pawel Mykietin. Hrajú: Michiel Huisman, Raffey Cassidy, Denise Gough, Eve Connolly, Kelly Campbell, Isabelle Connoly, Aibhe Cowley, Juliette Crosbie a ďalší.
Slovenská premiéra: 27. augusta 2020
Film Ďalšie jahniatko je temný hororový príbeh dievčaťa Selah (Raffey Cassidy), ktoré sa narodilo do alternatívne žijúcej náboženskej komunity známej ako „Stádo“. Toto čisto ženské „Stádo“, tvorené ženami a dievčatami v rozličnom veku, žije izolovane v poľnohospodárskej osade a je vedené jediným mužom. Svojho vodcu prezývajú „Pastierom“ (Michiel Huisman) a každá z dievčat je buď jeho milenkou, alebo dcérou. Násťročná Selah je absolútne oddaná stúpenkyňa sekty, paralelne voči tomu sa však spriatelí so Sarah (Demise Gough), ženou, ktorú pre skepsu k Pastierovmu učeniu, vylúčili z komunity. Prichádza deň, keď je Selah poctená možnosťou zúčastniť sa posvätného rituálu „rodenia jahniatok“. Tento zážitok ju navždy zmení. Okrem toho sa od tej doby ukazujú zvláštne vízie spochybňujúce, všetko, čo ju a jej sestry Pastier učí...
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.