Služobníci medzi najlepšími na Európsku filmovú cenu

„Som rád, že naša niekoľkoročná práca nevyšla naprázdno a že si ju v záplave filmov z celej Európy akadémia všimla. Rovnako ma potešilo, že špecifická slovenská téma dokázala upútať pozornosť filmárov z iných krajín a dúfam, že zaujme na jeseň aj našich domácich divákov,” povedal režisér filmu Ivan Ostrochovský.

Sluzobnici2Takmer 4000 členov Európskej filmovej akadémie môže teraz Služobníkov navrhnúť do užších nominácií na „európske Oscary“ za najlepší film, réžiu, scenár, herca či herečku a iné kategórie. Nominácie na Európske filmové ceny budú vyhlásené 7. novembra 2020 už tradične v rámci Európskeho filmového festivalu v Seville. Víťazi budú známi počas 33. ročníka slávnostného udeľovania cien 12. decembra 2020 v Reykjavíku.

Služobníci mali pôvodne do slovenských kín doraziť ešte v marci. Distribučné uvedenie filmu však odsunula pandémia. V slovenskej predpremiére film ako prvý na Slovensku uvedie Medzinárodný filmový festival Cinematik. Nová snímka Ivana Ostrochovského ho 10. septembra 2020 slávnostne otvorí. Služobníci vstúpia do našich kín 12. novembra 2020 vďaka distribučnej spoločnosti Filmtopia.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.