Festival v Cannes sa posúva na koniec júna a začiatok júla

Komuniké Medzinárodného filmového festivalu v Cannes

V období globálnej zdravotnej krízy cítime s obeťami Covid -19 a vyjadrujeme našu solidaritu so všetkými, ktorí bojujú proti tejto chorobe.

Dnes sme prijali nasledujúce rozhodnutie: Festival v Cannes sa nebude môcť konať v pôvodnom termíne, a to od 12. do 23. mája. Uvažuje sa nad viacerými návrhmi, aby festival napokon predsa len mohol prebehnúť. Za najvhodnejšie riešenie sa považuje odložiť ho na neskorší termín, a to na koniec júna a začiatok júla.

Keď nám vývoj zdravotnej situácie vo Francúzsku, a takisto vo svete, umožní vyhodnotiť realizáciu festivalu ako možnú, po spoločnej dohode so štátnymi inštitúciami a magistrátom mesta Cannes, s organizačnou radou festivalu, s odborníkmi z oblasti filmu, ako aj so všetkými partnermi podujatia, oznámime svoje rozhodnutie.

Dovtedy bude festival rešpektovať všetkých, ktorí sa dožadujú dodržiavania všeobecných obmedzení a prejavujú tým solidaritu v týchto pre celý svet ťažkých časoch.

Do skorého dovidenia

Tím festivalu v Cannes

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.