Cesta za živou vodou (Nórsko 2019)

Cesta-za-zivou-vodouAskeladden – I Soria Moria slott
Fantasy rozprávka, 99 minút
Scenár: Aleksander Kirkwood Brown. Réžia: Mikkel Brænne Sandemose. Kamera: Trond Tønder. Strih: Christoffer Heie. Hudba: Ginge Anvik. Hrajú: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Thorbjørn Harr, Petronella Parker, Gard B. Eidsvold, Frode Birkeland, AlexanseaGjerpen, Rune Hagerup, Vegar Hoel, Erik Hivju a ďalší.
Slovenská premiéra: 30. januára 2020
Nové veľké dobrodružstvo statočného Espena (Vebjørn Enger) sa začína trošku nešťastne. Kristínini rodičia, kráľ Erik (Gard B. Eidsvold) a kráľovná Viktória (Petronella Parker), sú otrávení a z tohto hrozného činu sú falošne obvinení Espenovi bratia Per (Mads Sjøgård Pettersen) a Pål (Elias Holmen Sørensen). Obaja nešťastníci sú ihneď uvrhnutí do väzenia a čakajú na popravu. To by ale nebol Espen, aby nenašiel spôsob, ako zložitú situáciu vyriešiť! Presvedčí princeznú Kristin (Eili Harboe), aby sa s ním vydala hľadať bájny zámok Soria Moria, ktorý je vraj celý postavený z rýdzeho zlata. Tu sa podľa dávnych povestí ukrýva prameň zázračnej živej vody a s jej pomocou chce Erik zachrániť život kráľa a kráľovnej a aj svojich bratov. Existuje vôbec taký zámok? Nie je to len fikcia? A je v ňom naozaj živá voda? Espen musí konať rýchlo, v pätách je mu totiž banda zlých Dánov, ktorí nenávidia ich kráľovstvo viac než čokoľvek iné a chcú Espena a Kristin za každú cenu zastaviť. Ak Espen a Kristin nebudú úspešní, bude to znamenať koniec nielen pre bratov a kráľovstvo, ale možno aj pre celý svet! Fantasy rozprávka Cesta za živou vodou voľne nadväzuje na predchádzajúci film Cesta za kráľom trollov, v ktorom sme po prvýkrát stretli dobrosrdečného Espena, jeho dvoch bratov, krásnu a odvážnu princeznú Kristin.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.