Posledná aristokratka (ČR 2019)

Posledna-aristokratkaPoslední aristokratka
Komédia, 110 minút
Scenár: Jiří Vejdělek, Tereza Dusová. Réžia: Jiří Vejdělek. Kamera: Vladimír Smutný. Strih: Ondřej Hokr. Hrajú: Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Yvona Stolařová, Martin Pechlát, Táňa Pauhofová, Vojtěch Kotek, Pavel Liška, Zdeněk Piškula, Táň Pauhofová, Zdenka Procházková, Petr Nárožný, Dana Syslová a ďalší.
Slovenská premiéra: 24. októbra 2019
Rodený Newyorčan Frank (Hynek Čermák) zdedil po svojich šľachtických predkoch starobylé rodové sídlo – zámok Kostka. Potomok emigrantov sa tak po vyše štyridsiatich rokoch chystá s dcérou Mariou (Yvona Stolařová) a temperamentnou manželkou Vivien (Tatiana Dyková) na veľký návrat do Čiech. Čerství aristokrati poznajú niekdajšiu vlasť a zámocký život len z dávneho rozprávania príbuzných, a preto ich miestne pomery a česká realita mierne zaskočia. Zámok nájdu v stave pozvoľného rozkladu a mimo akéhokoľvek spoločenského diania. Jedinými stálymi obyvateľmi Kostky sú kastelán Josef (Martin Pechlát), gazdiná, pani Tichá (Eliška Balzerová), a hypochondrický údržbár Krása (Pavel Liška). Kým sa personál pozvoľna precitá z mátožného spánku porevolučných deväťdesiatych rokov, Frank s rodinou stoja pred ťažkou voľbou – predať rodinné sídlo a vrátiť sa do Ameriky, alebo sa pokúsiť zámok Kostka zachrániť? Film vznikol podľa rovnomenného bestselleru Evžena Bočka.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.