Hluché dni (SR/ČR 2019)

Hluche-dniHluché dny
Dokumentárny, 81 minút
Scenár a réžia: Pavol Pekarčík. Kamera: Pavol Pekarčík, Oto Vojtičko. Strih: Pavol Pekarčík, Ondrej Lehocký. Hrajú: Sandra Siváková, Marián Hlaváč, Alena Červeňáková, René Červeňák, Roman Balog, Kristán Gaži, Karmen Balogová a ďalší.
Slovenská premiéra: 11. októbra 2019
Štyri príbehy o nepočujúcich deťoch z rómskych osád, ktoré pozorujú svoje okolie bez toho, aby mu úplne rozumeli a snívajú svoj vlastný svet: o Sandre, ktorá miluje futbal a Ronaldinha, o Mariánovi, ktorý sa chce stať rušňovodičom a zároveň Van Dammom, o Alene a Reném, ktorí sa obávajú, že sa im narodí hluché dieťa, a o súrodencoch Romanovi, Kristiánovi a Karmen, ktorí snívajú o záchode a skutočnej obývačke... Pavol Pekarčík (1972) pôsobí ako režisér, kameraman, pomocný režisér a producent. Dlhodobo spolupracuje s vybranými slovenskými režisérmi, ako napr. Ivanom Ostrochovským na filmoch Ilja (strih a kamera) či Posol (pomocný režisér), Martinom Šulíkom na filme Cigán (pomocný režisér) alebo Ivetou Grófovou na filme Až do mesta Aš (pomocný režisér, vedúci výroby a koproducent). Režijne debutoval celovečerným filmom Zamatoví teroristi, spoločne s Petrom Kerekesom a Ivanom Ostrochovským, ktorý bol v svetovej premiére uvedený na MFF Karlove Vary, kde získal Cenu FEDEORA, a medzinárodnej premiére uvedený na prestížnom Berlinale, odkiaľ si doniesol Cenu čitateľov denníka Tagesspiegel. Hluché dni sú Pekarčíkov debutový sólo celovečerný dokumentárny film.
Foto: FILMTOPIA

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.