Florencino kníhkupectvo (Veľká Británia/SRN/Španielsko 2017)

Florencino-knihkupectvoThe Bookshop
Dráma, 113 minút
Scenár a réžia: Isabel Cixet (podľa eponymného románu Penelope Fitzgerald). Kamera: Jean-Claude Larrieu. Strih: Bernat Aragonés. Hudba:. Alfonso de Vilallonga. Hrajú: Emily Mortimer, Bill Nighy, Hunter Tremayne, Honor Kneafsey, Michael Fitzgerald, Frances Barber, Reg Wilson, James Lance, Patricia Clarkson, Lucy Beckwith, Nigel O´Neill, Jorge Suquet, Harvey Bennett a ďalší.
Slovenská premiéra: 19. septembra 2019
Anglicko 1959. Florence Green (Emily Mortimer) – vdova, stále plná života – sa rozhodne otvoriť prvé kníhkupectvo v ospalom prímorskom anglickom mestečku. Bojuje s depresiou, chladom a značnou apatiou miestnych obyvateľov. Sama sa snaží vytvoriť a priniesť niečo nové, v čom sa jej čoskoro začína dariť a jej život sa pomaly mení k lepšiemu. Systematicky sa snaží “vychovať“ tak trochu obmedzených miestnych obyvateľov, ktorí vďaka nej nachádzajú cestu k najlepšej súčasnej literatúre, vrátane Nabokovovej škandalóznej Lolity a knihy 451 stupňov Fahrenheita od Raya Bradburyho, ktoré im začínajú otvárať oči a prebúdzať emócie. Florencine aktivity a angažovanosť jej časom prinášajú spriaznenú dušu a spojenca v postave pána Edmunda Brundisha (Bill Nighy). Táto spoločenská revolúcia jej však postupne vytvára aj zúrivých nepriateľov: vyvoláva nevraživosť u miestnych obchodníkov...
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.